Sockerkaka/rulltårta
Ingredienser
150g smör
2.5 dl råsocker
3 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en form.
2. Rör smör och socker så det blir poröst. Tillsätt äggen. Blanda ner mjöl, bakpulver, vaniljsocker, mjölk och resten av rosenbladen.
3. Rör snabbt till en jämn smet och häll smeten i formen. Grädda i nedersta delen av ugnen i cirka 35-40 minuter.
4. Låt kakan svalna innan du börjar med nästa steg.

Trifle med chokladpudding
1 st rulltårta med jordgubbsylt (se recept ovan)
5 dl vispgrädde
2 dl vaniljsås
en näve hasselnötter
Chokladpudding
6 dl mjölk
4 msk kakao
2 dl socker
4 msk mjöl
2 dl managrynsgrött
Gör så här:
1. Choklad puding- Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker, stösocker med lite mjölk. Tillsätt så mycket som du själv anser är bra.
2. Ta fram en kastrulle och häll i 6 dl mjölk, låt det koka en lite stund och sedan häll i blandningen som du gjort tidigare och vispa med en liten visp tills det puddingen blir tjockt. Låt kallna en liten stund.
3. Vispa grädde och vaniljsås, låt stå i kylen en liten stund.
4. Ta fram stora fina glas och häll i lite pudding och grädde i botten.
5. Trifle Skär rulltårtan i skivor och lägg en skiva övanpå puddingen.
6. Häll på resten av puddingen och lite grädde ovanpå.
7. Ställ in glasen i kylskåpet och låt stå i ca 1 timme eller tills det har kallnat.
8. Garnera med hackad choklad och hackade nötter.
Puss o kram/Chilesa
ser gott ut =)