Chilesas Tollumba
Tollumba är sååå himla gott. Recept finns längre ner på sidan.



Tillbehör:
3 dl rapsolja
6 dl vatten
3 dl vetemjöl
3 dl majsstärkelse
1 msk bakpulver
1 tsk bikarbonat
Sherbet:
3 dl socker
3 dl vatten
Gör så här:
1. koka vattnet och rapsoljan.
2. Blanda ihop mjöl, majsstärkelse, bakpulver och bikarbonat.
3. Sedan häll upp vattnet och oljan som du har kokat upp och låt svalna.
4. När degen har kallnat ta fram äggen och blanda ihop med degen.
5. Gör de i små rullar ellr bollar och grädda i ugnen i 10-15 min.
6. Låt Tollumbat att svalna.
7. Sedan börja med att koka upp shebet, alltså socker och vatten.
8. Häll över tollumbat
9. Serveras efter en dag.
Smaklig måltid ;)
Kommentarer
Trackback