CHOKLADKAKA MED KAFFEGLASYR
Snacka om att den kakan är helt underbart gott mmmm. Mycket kladdigt och den smälter i munnen.



8-10 bitar
Ugn: 175 grader
Tid: cirka 1 timme
Ugn: 175 grader
Tid: cirka 1 timme
Ingredienser:
200 g smör, rumsvarmt
2-3 msk ströbröd
4 dl socker
4 ägg
100 g mörk choklad
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Glasyr:
50 g smör
1 dl muskovadosocker
1 dl starkt kaffe
1/2 dl grädde
100 g mörk choklad
Garnering:
2 msk kakao
1 dl rostade hasselkärnor (eller mandel)
Tillagning: Smörj och bröa en bakform med löstagbar kant. Vispa smör och socker pösigt med elvisp. Vispa i
äggen ett i taget. Bryt chokladen i bitar och lägg i en skål. Ställ skålen i en kastrul med sjudande
vatten så chokladen smälter. Blanda de torra ingredienserna i en bunke/tallrik.
Vispa i den smälta chokladen och de torra ingredienserna i smörsmeten. Häll smeten i bakformen och grädda mitt i ugnen 40-45 min.

Glasyr: Blanda alla ingredienser utom chokladen i en kastrull. Koka cirka 10 minuter tills smeten har
tjocknat lite. Ta kastrullen från värmen. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i varma glasyren.
Bred glasyren över kakan när den svalnat något. Pudra över kakao. Dekorera med
rostade hasselnötkärnor eller mandel.

Smaklig måltid =)
Kärlek, Chilesa
äggen ett i taget. Bryt chokladen i bitar och lägg i en skål. Ställ skålen i en kastrul med sjudande
vatten så chokladen smälter. Blanda de torra ingredienserna i en bunke/tallrik.
Vispa i den smälta chokladen och de torra ingredienserna i smörsmeten. Häll smeten i bakformen och grädda mitt i ugnen 40-45 min.

Glasyr: Blanda alla ingredienser utom chokladen i en kastrull. Koka cirka 10 minuter tills smeten har
tjocknat lite. Ta kastrullen från värmen. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i varma glasyren.
Bred glasyren över kakan när den svalnat något. Pudra över kakao. Dekorera med
rostade hasselnötkärnor eller mandel.

Smaklig måltid =)
Kärlek, Chilesa
Kommentarer
Trackback