Vit kladdchokladtårta med varma hallon

Ingredienser
250 g vit choklad
200 g smör
3 st ägg
2.5 dl strösocker
2 dl vetemjöl
Glasyr
150 g vit choklad
0.5 dl vispgrädde
Dekoration
Florsocker
Varma hallon
Gör så här:
1. Tårta
Börja med att sätta ugnen på 175 grader.
2. Hacka chokladen.
3. Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter.
4. Vispa ägg och socker poröst.
5. Rör i choklad och mjöl.
6. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter.
7. Grädda i nedre delen av ugnen 30-35 minuter.
8. Låt kallna och ställ in i kylen.
Glasyr
Hacka chokladen.
1. Koka upp grädden.
2. Ta den från värmen och tillsätt chokladen. Rör om tills den smälter.
3. Låt glasyren halvstelna ca 5 minuter i kylen.
4. Bred glasyren över kakan och låt den stelna i kylen.
5. Sikta över florsocker och servera med varma hallon.
Receptet är hämtat från tv4
;)
Kommentarer
Trackback