Gingerbread cookies

Ingredienser
125 g mjukt smör
1 tsk färsk riven ingefära
1 dl mörkt muskovadosocker
1 dl mörk sirap
3.5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen kanel
1 krm malen nejlika
1 krm malen muskotnöt
1 tsk kakao av god kvalitet
0.5 dl råsocker att rulla i
Gör så här
- Vispa smör, färsk ingefära, muskovadosocker och sirap fluffigt.
- Blanda samman vetemjöl, bikarbonat, kryddor och kakao.
- Blanda samman allt till en smet och forma en till en lång rulle. Klä rullen i plastfilm och låt degen vila i kylen några timmar.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skär degrullen i 24 bitar och forma dem till bollar. Rulla bollarna i en skål med råsocker och lägg ut dem på en plåt klädd med bakplåtspapper.
- Grädda kakorna gyllene i cirka 14 minuter.
Kärlek / Chilesa
Kommentarer
Trackback