Gingerbread cookies


Ingredienser


125
g mjukt smör
1 1 tsk färsk riven ingefära
1 1 dl mörkt muskovadosocker
1 1 dl mörk sirap
3.5 3.5 dl vetemjöl
1 1 tsk bikarbonat
1 1 tsk malen ingefära
1 1 tsk malen kanel
1 1 krm malen nejlika
1 1 krm malen muskotnöt
1 1 tsk kakao av god kvalitet200
0.5
dl råsocker att rulla i


Gör så här

  • Vispa smör, färsk ingefära, muskovadosocker och sirap fluffigt.
  • Blanda samman vetemjöl, bikarbonat, kryddor och kakao.
  • Blanda samman allt till en smet och forma en till en lång rulle. Klä rullen i plastfilm och låt degen vila i kylen några timmar.
  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Skär degrullen i 24 bitar och forma dem till bollar. Rulla bollarna i en skål med råsocker och lägg ut dem på en plåt klädd med bakplåtspapper.
  • Grädda kakorna gyllene i cirka 14 minuter.



Kärlek / Chilesa



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0