Burmesisk palak paneer

Ingredienser

Palak paneer
1 1 st gul lök
1 1 st vitlöksklyfta
2 2 st röda chili
5 4 dl matlagningsgrädde
2 2 msk senapsfrön
500 500 g halloumiost
750 750 g spenat
1 msk vinäger
1 1 msk råsocker
1 msk smör
Gurkmeja
Salt, efter smak
Svartpeppar, efter smak
Olivolja
Ingefära
En skvätt mjölk

Gurkraita
0.5 0.5 st gurka
3 3 dl 10% yoghurt

Mangorelish
0.5 0.5 st lök
300 300 g mango
2 2 pkt physalis
2 2 st lime, saften
1 1 st habanero
2 2 msk florsocker

4 4 port ris

Gör så här

1. Palak paneer
Stek halloumi tills de får en fin yta.

2. Hacka lök, ingefära, vitlök och stek med 1 msk smör och lite oliv olja.

3. Skölj spenaten och förväll den i stekpanna med olivolja.

4. Tillsätt matlagningsgrädden och senapsfrö.

5. Ris
Skölj riset och koka.

6. Mangorelish
Skala och skölj physalis och jordgubbar.

7. Kärna ur chilin och finhacka den.

8. Tillsätt physalis och jordgubbar och pressa i två lime.

9. Palak paneer
Tillsätt den stekta lök/vitlök/ingefäran till spenatgrytan och sedan den stekta halloumiosten.

10. Smaka av med vinäger, råsocker och färgsätt med gurkmeja.

11. Häll i lite mjölk och låt grytan sjuda.

Vid servering
Servera spenatgrytan med ris och mango relish.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0