Digestivekexkaka

Ingredienser

2
2
dl socker
2 2 dl vetemjöl
0.5 0.5 dl kakao
1 1 nypa salt
125 125 g smör
2 2 st ägg
2 2 msk snabbkaffe
10 10 st Digestivekex
0.5 0.5 dl mixade Digestivekex att bröa formen med

Gör så här


  • Sätt ugnen på 175 grader. Bryt Digestivekexen i stora bitar och blanda dem tillsammans med resten av de torra ingredienserna till kakan i en skål.
  • Smörj en form (gärna med löstagbar kant) om ca 24 cm och ”bröa” den med Digestivekross.
  • Smält smöret och rör ned äggen däri, samt tillsätt snabbkaffe. Vispa ej!
  • Vänd snabbt ned smörsmeten i den torra bunken och rör om försiktigt.
  • Häll i smeten i formen och grädda i mitten av ugnen, ca 14-17 minuter.
  • Håll koll på kakan, den är klar när smeten precis ”stannat”. Tag ut kakan från ugnen och kyl sedan ned den i frysen ca 20 minuter (då blir den lätt att skära upp och blir perfekt kladdig).
  • Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.

Jag har inte hunnit ta en bild på kakan men ska göra det snarast.

Love, Chilesa

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0