Digestivekexkaka
Ingredienser
2 dl socker
2 dl vetemjöl
0.5 dl kakao
1 nypa salt
125 g smör
2 st ägg
2 msk snabbkaffe
10 st Digestivekex
0.5 dl mixade Digestivekex att bröa formen med
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader. Bryt Digestivekexen i stora bitar och blanda dem tillsammans med resten av de torra ingredienserna till kakan i en skål.
- Smörj en form (gärna med löstagbar kant) om ca 24 cm och ”bröa” den med Digestivekross.
- Smält smöret och rör ned äggen däri, samt tillsätt snabbkaffe. Vispa ej!
- Vänd snabbt ned smörsmeten i den torra bunken och rör om försiktigt.
- Häll i smeten i formen och grädda i mitten av ugnen, ca 14-17 minuter.
- Håll koll på kakan, den är klar när smeten precis ”stannat”. Tag ut kakan från ugnen och kyl sedan ned den i frysen ca 20 minuter (då blir den lätt att skära upp och blir perfekt kladdig).
- Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.
Jag har inte hunnit ta en bild på kakan men ska göra det snarast.
Love, Chilesa
Kommentarer
Trackback