Grönsakspaj
En grön paj som kan ätas som den är eller med en god sallad till.

Ingredienser
Pajdeg:
75 g smör
2½ dl vetemjöl
3/4 dl Kesella kvarg lätt
Fyllning:
250 g fryst bladspenat (grönsaker)
3 paprikor i olika färger
1 burk champinioner
1 ägg
2 dl mjölk
1½ tsk salt
2 krm vitpeppar
2 dl riven ost
Gör så här:
Pajdeg: Hacka samman smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt kvarg och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform. Sätt ugnen på 200 grader. Låt pajen vila i kyl ca 20 min. Förgrädda pajskalet ca 10 min.Fyllning: Tina spenaten och pressa ur all vätska. Tärna paprikorna. Fräs grönsakerna och champinioner mjuka i smör. Vispa samman ägg, mjölk och kryddor. Blanda i grönsakerna och osten. Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet. Grädda i nedre delen av ugnen vid 200 grader ca 30 min.
Sallad

Ingredienser:
1 gurka
2 tomater
basilika, oregano
Olivolja
salt
Smaklig måltid =)
Puss o kram
/chilesa
Kommentarer
Trackback