Grönsakspaj


En grön paj som kan ätas som den är eller med en god sallad till.





Ingredienser


Pajdeg:
75 g smör
2½ dl vetemjöl
3/4 dl Kesella kvarg lätt


Fyllning:
250 g fryst bladspenat (grönsaker)
3 paprikor i olika färger
1 burk champinioner
1 ägg
2 dl mjölk
1½ tsk salt
2 krm vitpeppar
2 dl riven ost

Gör så här:

Pajdeg: Hacka samman smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt kvarg och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform. Sätt ugnen på 200 grader. Låt pajen vila i kyl ca 20 min. Förgrädda pajskalet ca 10 min.
Fyllning
: Tina spenaten och pressa ur all vätska. Tärna paprikorna. Fräs grönsakerna och champinioner mjuka i smör. Vispa samman ägg, mjölk och kryddor. Blanda i grönsakerna och osten. Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet. Grädda i nedre delen av ugnen vid 200 grader ca 30 min.






Sallad






Ingredienser:


1 gurka
2 tomater
basilika, oregano
Olivolja
salt



Smaklig måltid =)

Puss o kram
/chilesa



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0