Kaffekladdkaka

Ingredienser
8-10 bitar150 g smör
1 dl kakao
3 ägg
3 dl strösocker
2 msk hela kaffebönor
1 tsk vaniljsocker
1 dl starkt kaffe
2 dl vetemjöl
Garnering:
½ dl chokladbönor eller hackad mörk choklad
Till servering:
2 ½ dl vispgrädde
Bär
Gör så här
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och rör ner kakao. Vispa ägg och socker pösigt. Krossa kaffebönorna i en mortel. Rör ner kaffekross, vaniljsocker, kakaoblandning, kaffe och mjöl i äggsmeten. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Grädda i mitten av ugnen 25–30 min.
Garnera med chokladbönor eller hackad mörk choklad medan kakan fortfarande är varm. Låt kakan kallna. Servera med vispad grädde och bär om du har det hemma.
Kommentarer
Trackback