Paj med getost och grönt


Foto: Håkan Larsson recept.nu


Pajdeg
2.5 2.5 dl vetemjöl
1 1 krm salt
125 125 g smör, kylskåpskallt, i tärningar
2 2 msk iskallt vatten

Fyllning
150 150 g getost, smulad
2 2 dl crème fraiche, lätt
2 2 st ägg
1 1 st squash, skivad och fräst i olivolja
1 1 st röd paprika, i bitar
1 1 ask cocktailtomater
1 1 tsk flingsalt

Till servering
Blandad grönsallad dressad i lite citronolja och salt


Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Blanda mjöl, salt och smör, gärna i matberedare.

3. Tillsätt vatten och knåda snabbt ihop till en deg.

4. Låt vila kallt minst en halvtimme.

5. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, nagga botten.

6. Förgrädda i ca 10 minuter.

7. Ta ut och höj värmen till 225 grader.

8. Mixa osten med crème fraiche och ägg.

9. Häll i pajskalet.

10. Lägg i squash, paprika och tomater.

11. Strö över flingsaltet.

12. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter.

13. Ta ut och låt pajen sätta sig 5-10 minuter innan du serverar.



Paj bakad med kärlek! =)




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0