Pepparkakscheesecake med philadelphiaost
Ingredienser
Botten100 g margarin
200 g pepparkakor
Fyllning:
1dl socker
3 ägg
400g philadelphiaost
1 tsk vaniljsocker
1 msk pressad citron
Topping:
2dl crème fraiche
1 msk socker
½ tsk vaniljsocker
Garnering:
1½ dl svartvinbärsgelé
Gör så här
- Smält smöret och smula sönder pepparkakorna.
- Blanda det smälta smöret och pepparkakorna och tryck ut i en ugnsform.
- Blanda ihop ingredienserna till fyllningen och häll smeten i formen.
- Grädda i nedre delen av ugnen i 25 minuter (200 grader) Låt kallna.
- Blanda och bred på toppingen. Ställ att kallna i kyl i 15 minuter eller tills toppingen har stelnat.
- Smält svartvinbärsgelén och bred på.
Den är så ljuvlig och god! Hoppas ni också gillar den.
/Chilesa
Kommentarer
Trackback