Tiramisu

Härligt krämig italiensk dessert som smälter i munnen.

Ingredienser


3,5 – 4 dl espresso
4 4 st ägg
1 1 dl strösocker
450 450 g mascarponeost
1.2 1.2 dl marsala vin
2.3 2.3 dl vispgrädde
300 300 g savoiardikex (italienska söta kex)
3 3 msk kakao, av god kvalitet

Gör så här

  • Koka espresso och låt kaffet svalna i en skål.
  • Separera äggen och vispa äggulor fluffigt med hälften av strösockret. Spara äggvitorna!
  • Rör mascarponeosten krämig och blanda den med äggulorna, tillsätt marsalavinet.
  • Vispa grädden fluffig, vänd försiktigt samman med smeten.
  • Vispa äggvitorna till ett skum med resterande strösocker och vänd försiktigt samman med smeten.
  • Skeda ut lite i botten av en serveringsform/glas.
  • Doppa hastigt ett kex i taget i det kalla espressokaffet och fyll botten av formen.
  • Skeda över ett lager smet och pudra med kakao.
  • Upprepa med ett till lager doppade kex, smet och kakao.
  • Upprepa eventuellt en gång till beroende på storleken av formen.

Hoppas det smakar.....

Puss o kram
Chilesa


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0