Tiramisu
Härligt krämig italiensk dessert som smälter i munnen.
3,5 – 4 dl espresso
4 st ägg
1 dl strösocker
450 g mascarponeost
1.2 dl marsala vin
2.3 dl vispgrädde
300 g savoiardikex (italienska söta kex)
3 msk kakao, av god kvalitet
Hoppas det smakar.....
Puss o kram
Chilesa
Ingredienser
3,5 – 4 dl espresso
4 st ägg
1 dl strösocker
450 g mascarponeost
1.2 dl marsala vin
2.3 dl vispgrädde
300 g savoiardikex (italienska söta kex)
3 msk kakao, av god kvalitet
Gör så här
- Koka espresso och låt kaffet svalna i en skål.
- Separera äggen och vispa äggulor fluffigt med hälften av strösockret. Spara äggvitorna!
- Rör mascarponeosten krämig och blanda den med äggulorna, tillsätt marsalavinet.
- Vispa grädden fluffig, vänd försiktigt samman med smeten.
- Vispa äggvitorna till ett skum med resterande strösocker och vänd försiktigt samman med smeten.
- Skeda ut lite i botten av en serveringsform/glas.
- Doppa hastigt ett kex i taget i det kalla espressokaffet och fyll botten av formen.
- Skeda över ett lager smet och pudra med kakao.
- Upprepa med ett till lager doppade kex, smet och kakao.
- Upprepa eventuellt en gång till beroende på storleken av formen.
Hoppas det smakar.....
Puss o kram
Chilesa
Kommentarer
Trackback