Varm chokladfondant med ingefärsglass

Varm, lös opch rinnig chokladfondant som smakar helt underbart gott, mmmm





Ingredienser


Fondant
120 120 g choklad, mörk 70%
120 120 g smör
1.5 1.5 dl ljust muscovadosocker
4 4 st ägg
1 1 msk kakao
Smör till formarna

Glass
1 1 l mjuk vaniljglass
2-3 2-3 st knölar syltad ingefära

Gör så här

1. Glass
Börja med att förbereda glassen. Finhacka ingefära och blanda samman den med mjuk vaniljglass.

2. Ställ tillbaka den i frysen medan du gör chokladfondanten.

3. Fondant
Sätt ugnen på 200 grader.

4. Smält chokladen i ett vattenbad och smält smöret i en kastrull.

5. Blanda samman smör och choklad.

6. Vispa hela ägg med muscovadosocker fluffigt och rör ner kakaon.

7. Vänd ihop äggsmeten med chokladen.

8. Smörj 4 ugnsfasta formar noggrant.

9. Fyll dem med smet och stoppa in dem DIREKT i ugnen! Grädda fondanten i mitten av ugnen i 7–8 minuter. De ska vara lösa och rinniga i mitten.

 

Receptet kommer från programmet Leilas home delivery.

 

Smaklig måltid ;)

/Chilesa


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0