Varm chokladfondant med ingefärsglass
Varm, lös opch rinnig chokladfondant som smakar helt underbart gott, mmmm

Ingredienser
Fondant
120 g choklad, mörk 70%
120 g smör
1.5 dl ljust muscovadosocker
4 st ägg
1 msk kakao
Smör till formarna
Glass
1 l mjuk vaniljglass
2-3 st knölar syltad ingefära

Ingredienser
Fondant
120 g choklad, mörk 70%
120 g smör
1.5 dl ljust muscovadosocker
4 st ägg
1 msk kakao
Smör till formarna
Glass
1 l mjuk vaniljglass
2-3 st knölar syltad ingefära
Gör så här
1. Glass
Börja med att förbereda glassen. Finhacka ingefära och blanda samman den med mjuk vaniljglass.
2. Ställ tillbaka den i frysen medan du gör chokladfondanten.
3. Fondant
Sätt ugnen på 200 grader.
4. Smält chokladen i ett vattenbad och smält smöret i en kastrull.
5. Blanda samman smör och choklad.
6. Vispa hela ägg med muscovadosocker fluffigt och rör ner kakaon.
7. Vänd ihop äggsmeten med chokladen.
8. Smörj 4 ugnsfasta formar noggrant.
9. Fyll dem med smet och stoppa in dem DIREKT i ugnen! Grädda fondanten i mitten av ugnen i 7–8 minuter. De ska vara lösa och rinniga i mitten.
Receptet kommer från programmet Leilas home delivery.
Smaklig måltid ;)
/Chilesa
Kommentarer
Trackback