Vit kladdchokladtårta med varma hallon


Receptet ger 16 bitar.

Ingredienser

250 250 g vit choklad
200 200 g smör
3 3 st ägg
2.5 2.5 dl strösocker
2 2 dl vetemjöl

Glasyr
150 150 g vit choklad
0.5 0.5 dl vispgrädde

Dekoration
Florsocker
Varma hallon

 

Gör så här

1. Tårta
Sätt ugnen på 175 grader.

2. Hacka chokladen.

3. Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter.

4. Vispa ägg och socker poröst.

5. Rör i choklad och mjöl.

6. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter.

7. Grädda i nedre delen av ugnen 30-35 minuter.

8. Låt kallna och ställ in i kylen.


9. Glasyr
Hacka chokladen.

10. Koka upp grädden.

11. Ta den från värmen och tillsätt chokladen. Rör om tills den smälter.

12. Låt glasyren halvstelna ca 5 minuter i kylen.

13. Bred glasyren över kakan och låt den stelna i kylen.

14. Sikta över florsocker och servera med varma hallon.

 


Dryck: Maderia Fine.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0