Kladdkaka med smält choklad
Recept från recept.nu

Ingredienser
Kaka
3 st stjärnanis, krossade
200 g smör, osaltat
200 g mjölkchoklad, grovhackad
0.5 dl strösocker
0.5 krm salt
1 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 dl ägg
Topping
0.75 g grädde
100 g mjölkchoklad, grovhackad
100 g nötter, rostade
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret i en kastrull.
- Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt krossad stjärnanis och choklad.
- Rör om tills allt smält.
- Tillsätt socker och salt under omrörning.
- Blanda mjöl och vaniljsocker och sikta ner detta i smeten.
- Vänd ner ett ägg i taget och arbeta samman till en jämn smet.
- Täck en springform på 23 cm i diameter med bakplåtspapper. Det gör du enklast genom att först pensla kanter och botten med lite olja.
- Häll i smeten och grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter. Kakan ska fortfarande vara lite kletig i mitten.
- Ta ut kakan och låt svalna något innan du avlägsnar formen.
Topping
Hetta upp grädde i en kastrull och ta den sedan bort den från värmen.
1. Tillsätt chokladen och rör om tills allt smält.
2. Låt svalna något och bred sedan glasyren över kakan.
3. Hacka nötterna och toppa med dessa.
Kommentarer
Trackback