Minipizzor



Ingredienser


Deg
5-6 5-6 dl vetemjöl
25 25 g jäst
2 2 msk olja
0.5 0.5 tsk salt
2.5 2.5 dl vatten, 37 grader varmt

Tomatsås
1 1 burk krossad tomat, ca 370 g
1 1 st gul lök
1 1 st vitlöksklyfta
1 1 tsk salt
1 1 tsk peppar
2 2 tsk oregano

Fyllning
200 200 g mozzarella, riven
1 1 st färsk tomat
4 4 st champinjoner
0.5 dl oliver

3
Love /Chilesa

Maffiga muffins med smak av jul!



Ingredienser


3 st ägg
2.5 2.5 dl strösocker
1 1 tsk vaniljsocker
50 50 g smör
3 3 tsk pepparkakskrydda
1 1 dl gräddfil
2 2 msk kallt kaffe
3.5 3.5 dl vetemjöl
2 2 tsk bakpulver
3 3 msk kakao av god kvalitet
1 1 nypa salt
100 100 g mörk kvalitetschoklad 70 %

White chocolate frosting (12 cupcakes):
200 200 g vit choklad av god kvalitet
200 200 g Philadelphiaost
Guld non-stop, strössel, silverkulor eller röda cocktailbär till garnering

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.

Smält smöret med pepparkakskryddan och blanda det med äggsmeten, tillsätt gräddfil.

Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao, och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.

Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).

Rör ner chokladen i smeten.

Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 3/4 med smet.

Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.


Love / Chilesa


Citronknäck med pistagenötter

Ingredienser


2 dl vispgrädde
2 2 dk kokos
2 2 dl strösocker
1 1 msk smör
1-2 1-2 msk citronskal, finrivet
1 1 dl pistagenötter, rostade och hackade

Till garnering
Flingsalt

Gör så här

  • Lägg grädde, kokos, socker och smör i en tjockbottnad kastrull.
  • Låt koka upp och koka sedan kraftigt i ca 15–20 minuter, tills smeten är tjock och det bildas stora, tunga bubblor.
  • Rör om då och då.
  • Dra kastrullen från värmen och låt stå i 5–6 minuter.
  • Tillsätt citronskal och pistagenötter.
  • Fördela smeten i knäckformar och toppa med lite flingsalt

/CHILESA

Chokladtryffel med apelsin

Dagens recept, chokladtryffel med apelsin. Riktigt gott och enkelt att göra.

Ingredienser

36-40 st

1 dl Arla Köket vispgrädde
50 g smör
300 g mörk choklad, minst 50 % kakao
1 dl Arla Köket Kesella
rivet skal av 1/2 apelsin
1 tsk flingsalt

Gör så här

Koka upp grädde och smör i en kastrull. Ta kastrullen från värmen. Bryt chokladen i bitar, rör ner den i grädden och låt den smälta. Rör i kvarg och apelsinskal.
Häll chokladen i en aluminiumform ca 15x20 cm. Strö salt över chokladen och låt den stelna i kylen minst 4 tim.
Ta ur tryffeln ur formen och skär den i bitar med en vass kniv.



=) Kärlek, chilesa

Chilesas snabba kakor

Ingredienser

ca 40 st

100 g margarin
1 dl socker
2-3 dl vetemjöl
1 dl kokos
1 tsk bakpulver
1 msk kakao
1 msk vaniljsocker

Gör så här

  • Sätt på ugnen, 175 grader. Smörj en plåt eller lägg på ett bakplåtspapper.
  • Lägg alla ingredienser i en bunke. Blanda snabbt samman ingredienserna till en smidig deg.
  • Rulla ut degen till 3 fingertjocka längder, nästan plåtlånga. Lägg dem på plåten och platta till dem något.
  • Grädda i mitten av ugnen omkring 12 min. Skär längderna i bitar medan  de är varma.


Kärlek, Chilesa

Gingerbread cookies


Ingredienser


125
g mjukt smör
1 1 tsk färsk riven ingefära
1 1 dl mörkt muskovadosocker
1 1 dl mörk sirap
3.5 3.5 dl vetemjöl
1 1 tsk bikarbonat
1 1 tsk malen ingefära
1 1 tsk malen kanel
1 1 krm malen nejlika
1 1 krm malen muskotnöt
1 1 tsk kakao av god kvalitet200
0.5
dl råsocker att rulla i


Gör så här

  • Vispa smör, färsk ingefära, muskovadosocker och sirap fluffigt.
  • Blanda samman vetemjöl, bikarbonat, kryddor och kakao.
  • Blanda samman allt till en smet och forma en till en lång rulle. Klä rullen i plastfilm och låt degen vila i kylen några timmar.
  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Skär degrullen i 24 bitar och forma dem till bollar. Rulla bollarna i en skål med råsocker och lägg ut dem på en plåt klädd med bakplåtspapper.
  • Grädda kakorna gyllene i cirka 14 minuter.



Kärlek / Chilesa



RSS 2.0