Minipizzor

Ingredienser
Deg
5-6 dl vetemjöl
25 g jäst
2 msk olja
0.5 tsk salt
2.5 dl vatten, 37 grader varmt
Tomatsås
1 burk krossad tomat, ca 370 g
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
1 tsk salt
1 tsk peppar
2 tsk oregano
Fyllning
200 g mozzarella, riven
1 st färsk tomat
4 st champinjoner
0.5 dl oliver
Love /Chilesa
Maffiga muffins med smak av jul!

Ingredienser
3 st ägg
2.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
3 tsk pepparkakskrydda
1 dl gräddfil
2 msk kallt kaffe
3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 msk kakao av god kvalitet
1 nypa salt
100 g mörk kvalitetschoklad 70 %
White chocolate frosting (12 cupcakes):
200 g vit choklad av god kvalitet
200 g Philadelphiaost
Guld non-stop, strössel, silverkulor eller röda cocktailbär till garnering
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
Smält smöret med pepparkakskryddan och blanda det med äggsmeten, tillsätt gräddfil.
Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao, och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).
Rör ner chokladen i smeten.
Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 3/4 med smet.
Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.
Love / Chilesa
Citronknäck med pistagenötter
Ingredienser
2 dl vispgrädde
2 dk kokos
2 dl strösocker
1 msk smör
1-2 msk citronskal, finrivet
1 dl pistagenötter, rostade och hackade
Till garnering
Flingsalt
Gör så här
- Lägg grädde, kokos, socker och smör i en tjockbottnad kastrull.
- Låt koka upp och koka sedan kraftigt i ca 15–20 minuter, tills smeten är tjock och det bildas stora, tunga bubblor.
- Rör om då och då.
- Dra kastrullen från värmen och låt stå i 5–6 minuter.
- Tillsätt citronskal och pistagenötter.
- Fördela smeten i knäckformar och toppa med lite flingsalt
/CHILESA
Chokladtryffel med apelsin
Ingredienser
36-40 st1 dl Arla Köket vispgrädde
50 g smör
300 g mörk choklad, minst 50 % kakao
1 dl Arla Köket Kesella
rivet skal av 1/2 apelsin
1 tsk flingsalt
Gör så här
Koka upp grädde och smör i en kastrull. Ta kastrullen från värmen. Bryt chokladen i bitar, rör ner den i grädden och låt den smälta. Rör i kvarg och apelsinskal.
Häll chokladen i en aluminiumform ca 15x20 cm. Strö salt över chokladen och låt den stelna i kylen minst 4 tim.
Ta ur tryffeln ur formen och skär den i bitar med en vass kniv.
=) Kärlek, chilesa
Chilesas snabba kakor
Ingredienser
ca 40 st100 g margarin
1 dl socker
2-3 dl vetemjöl
1 dl kokos
1 tsk bakpulver
1 msk kakao
1 msk vaniljsocker
Gör så här
- Sätt på ugnen, 175 grader. Smörj en plåt eller lägg på ett bakplåtspapper.
- Lägg alla ingredienser i en bunke. Blanda snabbt samman ingredienserna till en smidig deg.
- Rulla ut degen till 3 fingertjocka längder, nästan plåtlånga. Lägg dem på plåten och platta till dem något.
- Grädda i mitten av ugnen omkring 12 min. Skär längderna i bitar medan de är varma.
Kärlek, Chilesa
Gingerbread cookies

Ingredienser
125 g mjukt smör
1 tsk färsk riven ingefära
1 dl mörkt muskovadosocker
1 dl mörk sirap
3.5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen kanel
1 krm malen nejlika
1 krm malen muskotnöt
1 tsk kakao av god kvalitet
0.5 dl råsocker att rulla i
Gör så här
- Vispa smör, färsk ingefära, muskovadosocker och sirap fluffigt.
- Blanda samman vetemjöl, bikarbonat, kryddor och kakao.
- Blanda samman allt till en smet och forma en till en lång rulle. Klä rullen i plastfilm och låt degen vila i kylen några timmar.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skär degrullen i 24 bitar och forma dem till bollar. Rulla bollarna i en skål med råsocker och lägg ut dem på en plåt klädd med bakplåtspapper.
- Grädda kakorna gyllene i cirka 14 minuter.
Kärlek / Chilesa