CHOKLADKAKA MED KAFFEGLASYR
Snacka om att den kakan är helt underbart gott mmmm. Mycket kladdigt och den smälter i munnen.



Ugn: 175 grader
Tid: cirka 1 timme
Ingredienser:
200 g smör, rumsvarmt
2-3 msk ströbröd
4 dl socker
4 ägg
100 g mörk choklad
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Glasyr:
50 g smör
1 dl muskovadosocker
1 dl starkt kaffe
1/2 dl grädde
100 g mörk choklad
Garnering:
2 msk kakao
1 dl rostade hasselkärnor (eller mandel)
äggen ett i taget. Bryt chokladen i bitar och lägg i en skål. Ställ skålen i en kastrul med sjudande
vatten så chokladen smälter. Blanda de torra ingredienserna i en bunke/tallrik.
Vispa i den smälta chokladen och de torra ingredienserna i smörsmeten. Häll smeten i bakformen och grädda mitt i ugnen 40-45 min.

Glasyr: Blanda alla ingredienser utom chokladen i en kastrull. Koka cirka 10 minuter tills smeten har
tjocknat lite. Ta kastrullen från värmen. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i varma glasyren.
Bred glasyren över kakan när den svalnat något. Pudra över kakao. Dekorera med
rostade hasselnötkärnor eller mandel.

Smaklig måltid =)
Kärlek, Chilesa
Vaniljglass med frukt och kex


Igår kväll var jag så sugen på att äta något sött och då blev det väl det som fanns hemma =)
- Glass
- Frukt
- Valnötter
- Kex
Gör så här:
1. Ta fram alla frukt du har hemma och dela de i små bitar.
2. Ta fram tallriken och lägg i lite frukt och sedan 2-3 glasskulor.
3. Hacka degistive kex eller det du har hemma.
4. Häll på valnötter och hackade kex eller andra sorter nötter du har hmma.
5. Slutligen häll på hallon och den såsen som bildats av hallonen (det går bra med jordgubbssås).
6. Kan även serveras med grädde.
Smaklig måltid ;)
Beautiful



Vit kladdchokladtårta med varma hallon

Ingredienser
250 g vit choklad
200 g smör
3 st ägg
2.5 dl strösocker
2 dl vetemjöl
Glasyr
150 g vit choklad
0.5 dl vispgrädde
Dekoration
Florsocker
Varma hallon
Gör så här:
1. Tårta
Börja med att sätta ugnen på 175 grader.
2. Hacka chokladen.
3. Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter.
4. Vispa ägg och socker poröst.
5. Rör i choklad och mjöl.
6. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter.
7. Grädda i nedre delen av ugnen 30-35 minuter.
8. Låt kallna och ställ in i kylen.
Glasyr
Hacka chokladen.
1. Koka upp grädden.
2. Ta den från värmen och tillsätt chokladen. Rör om tills den smälter.
3. Låt glasyren halvstelna ca 5 minuter i kylen.
4. Bred glasyren över kakan och låt den stelna i kylen.
5. Sikta över florsocker och servera med varma hallon.
Receptet är hämtat från tv4
;)
Bönsoppa

Allt du behöver är:
250 g Vita bönor
1 st. Lök
3-4 msk. Mjöl
3 msk. paprikapulver
Olivolja eller rapsolja
Gör så här:
1. Koka bönorna i ett par timmar tills de har mjuknat upp.
2. Hacka löken, du kan även ha i paprika eller chilli.
3. Ta fram stekpannan och häll i oljan och sedan löken. Stek det tills löken får en brun färg.
4. Häll i mjöl och paprikapulver, blanda.
5. Häll över bönorna och låt det koka ytterligare 10 min.
6. Serveras med lite senap, bröd till och fetaost.
Gurkan!!

Mys med italienskt vin

Kall linssoppa
Ingredienser
1 knippe koriander
4 st tomater
1 dl kokta röda linser
1 st färsk lök
3-4 st vitlöksklyftor
2 dl grönsaksbuljong
2 st lime, saften
Lite olivolja
Matbananchips
3 st matbananer
Majsolja
Salt
Gör så här
1. Skålla/koka tomaterna ca 30-45 sekunder i kokande vatten.
2. Filéa tomaterna.
3. Skölj linserna.
4. Koka linserna. Koktid varierar beroende på vilka linser du väljer. Se förpackningen.
5. Lägg tomatfiléer och linser i mixern.
6. Kör mixern med lime och grönsaksbuljong, olivolja och par vitlöks klyftor, ställ röran i frysen eller på balkongen.
7. Fritera matbananer en runda i matolja.
8. Lägg och låt rinna av på hushållspapper.
9. Pressa bitarna till chips och fritera en omgång till.
10. Salta.
11. Finhacka färsklök och koriander.
12. Servera linssoppa med hackad färsklök och koriander plus bananchips.
Chilesas Tollumba
Tollumba är sååå himla gott. Recept finns längre ner på sidan.



Tillbehör:
3 dl rapsolja
6 dl vatten
3 dl vetemjöl
3 dl majsstärkelse
1 msk bakpulver
1 tsk bikarbonat
Sherbet:
3 dl socker
3 dl vatten
Gör så här:
1. koka vattnet och rapsoljan.
2. Blanda ihop mjöl, majsstärkelse, bakpulver och bikarbonat.
3. Sedan häll upp vattnet och oljan som du har kokat upp och låt svalna.
4. När degen har kallnat ta fram äggen och blanda ihop med degen.
5. Gör de i små rullar ellr bollar och grädda i ugnen i 10-15 min.
6. Låt Tollumbat att svalna.
7. Sedan börja med att koka upp shebet, alltså socker och vatten.
8. Häll över tollumbat
9. Serveras efter en dag.
Smaklig måltid ;)
Olivia

Så himla söt, och så fin outfit ;) Love it
Höst
