CHOKLADKAKA MED KAFFEGLASYR


Snacka om att den kakan är helt underbart gott mmmm. Mycket kladdigt och den smälter i munnen.





8-10 bitar
Ugn: 175 grader
Tid: cirka 1 timme

Ingredienser:
200 g smör, rumsvarmt
2-3 msk ströbröd
4 dl socker
4 ägg
100 g mörk choklad
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Glasyr:
50 g smör
1 dl muskovadosocker
1 dl starkt kaffe
1/2 dl grädde
100 g mörk choklad

Garnering:
2 msk kakao
1 dl rostade hasselkärnor (eller mandel)

Tillagning: Smörj och bröa en bakform med löstagbar kant. Vispa smör och socker pösigt med elvisp. Vispa i
äggen ett i taget. Bryt chokladen i bitar och lägg i en skål. Ställ skålen i en kastrul med sjudande
vatten så chokladen smälter. Blanda de torra ingredienserna i en bunke/tallrik.

Vispa i den smälta chokladen och de torra ingredienserna i smörsmeten. Häll smeten i bakformen                    och grädda mitt i ugnen 40-45 min.


Glasyr: Blanda alla ingredienser utom chokladen i en kastrull. Koka cirka 10 minuter tills smeten har
tjocknat lite. Ta kastrullen från värmen. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i varma glasyren.
Bred glasyren över kakan när den svalnat något. Pudra över kakao. Dekorera med
rostade hasselnötkärnor eller mandel.




Smaklig måltid =)

Kärlek, Chilesa

Vaniljglass med frukt och kex



Igår kväll var jag så sugen på att äta något sött och då blev det väl det som fanns hemma =)

- Glass
- Frukt
- Valnötter
- Kex

Gör så här:
1. Ta fram alla frukt du har hemma och dela de i små bitar.
2. Ta fram tallriken och lägg i lite frukt och sedan 2-3 glasskulor.
3. Hacka degistive kex eller det du har hemma.
4. Häll på valnötter och hackade kex eller andra sorter nötter du har hmma.
5. Slutligen häll på hallon och den såsen som bildats av hallonen (det går bra med jordgubbssås).
6. Kan även serveras med grädde.

Smaklig måltid ;)

Beautiful



Vit kladdchokladtårta med varma hallon






Ingredienser
250 250 g vit choklad
200 200 g smör
3 3 st ägg
2.5 2.5 dl strösocker
2 2 dl vetemjöl

Glasyr
150 150 g vit choklad
0.5 0.5 dl vispgrädde

Dekoration
Florsocker
Varma hallon



Gör så här:

1. Tårta
Börja med att sätta ugnen på 175 grader.

2. Hacka chokladen.

3. Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter.

4. Vispa ägg och socker poröst.

5. Rör i choklad och mjöl.

6. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter.

7. Grädda i nedre delen av ugnen 30-35 minuter.

8. Låt kallna och ställ in i kylen.

 

Glasyr
Hacka chokladen.

1. Koka upp grädden.

2. Ta den från värmen och tillsätt chokladen. Rör om tills den smälter.

3. Låt glasyren halvstelna ca 5 minuter i kylen.

4. Bred glasyren över kakan och låt den stelna i kylen.

5. Sikta över florsocker och servera med varma hallon.

 

Receptet är hämtat från tv4

 

;)

 


Bönsoppa

Bönsoppa tycker de flesta är äckligt, men gör man på mitt sätt så blir den underbart smarrig. =)






Allt du behöver är:

250 g Vita bönor
1 st. Lök
3-4 msk. Mjöl
3 msk. paprikapulver
Olivolja eller rapsolja


Gör så här:
1. Koka bönorna i ett par timmar tills de har mjuknat upp.
2. Hacka löken, du kan även ha i paprika eller chilli.
3. Ta fram stekpannan och häll i oljan och sedan löken. Stek det tills löken får en brun färg.
4. Häll i mjöl och paprikapulver, blanda.
5. Häll över bönorna och låt det koka ytterligare 10 min.
6. Serveras med lite senap, bröd till och fetaost.

Gurkan!!


Mys med italienskt vin


Kall linssoppa

Den godaste linssoppan ever. Den är mycket lätt att tillaga och det smakar africaaa, så sätt igång med matlagningen ;) och följ receptet så skall det nog gå bra.

Ingredienser 1
1
knippe koriander
4 4 st tomater
1 1 dl kokta röda linser
0.5 1 st färsk lök
3 3-4 st vitlöksklyftor
2 2 dl grönsaksbuljong
2 2 st lime, saften
Lite olivolja

Matbananchips
3 3 st matbananer
Majsolja
Salt

Gör så här

1. Skålla/koka tomaterna ca 30-45 sekunder i kokande vatten.

2. Filéa tomaterna.

3. Skölj linserna.

4. Koka linserna. Koktid varierar beroende på vilka linser du väljer. Se förpackningen.

5. Lägg tomatfiléer och linser i mixern.

6. Kör mixern med lime och grönsaksbuljong, olivolja och par vitlöks klyftor, ställ röran i frysen eller på balkongen.

7. Fritera matbananer en runda i matolja.

8. Lägg och låt rinna av på hushållspapper.

9. Pressa bitarna till chips och fritera en omgång till.

10. Salta.

11. Finhacka färsklök och koriander.

12. Servera linssoppa med hackad färsklök och koriander plus bananchips.


Chilesas Tollumba


Tollumba är sååå himla gott. Recept finns längre ner på sidan.




Tillbehör:
3 dl rapsolja
6 dl vatten

3 dl vetemjöl
3 dl majsstärkelse
1 msk bakpulver
1 tsk bikarbonat

Sherbet:
3 dl socker
3 dl vatten

Gör så här:
1. koka vattnet och rapsoljan.
2. Blanda ihop mjöl, majsstärkelse, bakpulver och bikarbonat.
3. Sedan häll upp vattnet och oljan som du har kokat upp och låt svalna.
4. När degen har kallnat ta fram äggen och blanda ihop med degen.
5. Gör de i små rullar ellr bollar och grädda i ugnen i 10-15 min.

6. Låt Tollumbat att svalna.
7. Sedan börja med att koka upp shebet, alltså socker och vatten.
8. Häll över tollumbat
9. Serveras efter en dag.


Smaklig måltid ;)

Olivia



Så himla söt, och så fin outfit ;) Love it

Höst



RSS 2.0