Pepparkakscheesecake med philadelphiaost

Ingredienser

Botten
100 g margarin
200 g pepparkakor

Fyllning:
1dl socker
3 ägg
400g philadelphiaost
1 tsk vaniljsocker
1 msk pressad citron

Topping:
2dl crème fraiche
1 msk socker
½ tsk vaniljsocker

Garnering:
1½ dl svartvinbärsgelé


Gör så här

  • Smält smöret och smula sönder pepparkakorna.
  • Blanda det smälta smöret och pepparkakorna och tryck ut i en ugnsform.
  • Blanda ihop ingredienserna till fyllningen och häll smeten i formen.
  • Grädda i nedre delen av ugnen i 25 minuter (200 grader) Låt kallna.
  • Blanda och bred på toppingen. Ställ att kallna i kyl i 15 minuter eller tills toppingen har stelnat.
  • Smält svartvinbärsgelén och bred på.

Den är så ljuvlig och god! Hoppas ni också gillar den.

/Chilesa

Amerikansk cheesecake

Ingredienser

10 digestivekex
75 g smör

Fyllning:
500 g
philadelphiaost
1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 äggulor

Servering:
färska jordgubbar

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Krossa kexen i en matberedare eller mortel. Smält smöret och blanda det med kexsmulorna. Tryck ut massan i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 7 min. Mixa eller vispa samman, kvarg, socker, vaniljsocker och äggulor till en jämn smet. Bred ut massan i formen. Grädda i nedre delen av ugnen 20-25 min. Låt kallna och servera med jordgubbar.


/Chilesa

Tiramisu

Härligt krämig italiensk dessert som smälter i munnen.

Ingredienser


3,5 – 4 dl espresso
4 4 st ägg
1 1 dl strösocker
450 450 g mascarponeost
1.2 1.2 dl marsala vin
2.3 2.3 dl vispgrädde
300 300 g savoiardikex (italienska söta kex)
3 3 msk kakao, av god kvalitet

Gör så här

  • Koka espresso och låt kaffet svalna i en skål.
  • Separera äggen och vispa äggulor fluffigt med hälften av strösockret. Spara äggvitorna!
  • Rör mascarponeosten krämig och blanda den med äggulorna, tillsätt marsalavinet.
  • Vispa grädden fluffig, vänd försiktigt samman med smeten.
  • Vispa äggvitorna till ett skum med resterande strösocker och vänd försiktigt samman med smeten.
  • Skeda ut lite i botten av en serveringsform/glas.
  • Doppa hastigt ett kex i taget i det kalla espressokaffet och fyll botten av formen.
  • Skeda över ett lager smet och pudra med kakao.
  • Upprepa med ett till lager doppade kex, smet och kakao.
  • Upprepa eventuellt en gång till beroende på storleken av formen.

Hoppas det smakar.....

Puss o kram
Chilesa


Digestivekexkaka

Ingredienser

2
2
dl socker
2 2 dl vetemjöl
0.5 0.5 dl kakao
1 1 nypa salt
125 125 g smör
2 2 st ägg
2 2 msk snabbkaffe
10 10 st Digestivekex
0.5 0.5 dl mixade Digestivekex att bröa formen med

Gör så här


  • Sätt ugnen på 175 grader. Bryt Digestivekexen i stora bitar och blanda dem tillsammans med resten av de torra ingredienserna till kakan i en skål.
  • Smörj en form (gärna med löstagbar kant) om ca 24 cm och ”bröa” den med Digestivekross.
  • Smält smöret och rör ned äggen däri, samt tillsätt snabbkaffe. Vispa ej!
  • Vänd snabbt ned smörsmeten i den torra bunken och rör om försiktigt.
  • Häll i smeten i formen och grädda i mitten av ugnen, ca 14-17 minuter.
  • Håll koll på kakan, den är klar när smeten precis ”stannat”. Tag ut kakan från ugnen och kyl sedan ned den i frysen ca 20 minuter (då blir den lätt att skära upp och blir perfekt kladdig).
  • Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.

Jag har inte hunnit ta en bild på kakan men ska göra det snarast.

Love, Chilesa

Varm chokladfondant med ingefärsglass

Varm, lös opch rinnig chokladfondant som smakar helt underbart gott, mmmm





Ingredienser


Fondant
120 120 g choklad, mörk 70%
120 120 g smör
1.5 1.5 dl ljust muscovadosocker
4 4 st ägg
1 1 msk kakao
Smör till formarna

Glass
1 1 l mjuk vaniljglass
2-3 2-3 st knölar syltad ingefära

Gör så här

1. Glass
Börja med att förbereda glassen. Finhacka ingefära och blanda samman den med mjuk vaniljglass.

2. Ställ tillbaka den i frysen medan du gör chokladfondanten.

3. Fondant
Sätt ugnen på 200 grader.

4. Smält chokladen i ett vattenbad och smält smöret i en kastrull.

5. Blanda samman smör och choklad.

6. Vispa hela ägg med muscovadosocker fluffigt och rör ner kakaon.

7. Vänd ihop äggsmeten med chokladen.

8. Smörj 4 ugnsfasta formar noggrant.

9. Fyll dem med smet och stoppa in dem DIREKT i ugnen! Grädda fondanten i mitten av ugnen i 7–8 minuter. De ska vara lösa och rinniga i mitten.

 

Receptet kommer från programmet Leilas home delivery.

 

Smaklig måltid ;)

/Chilesa


Rodrigo Otazu - armband




Från https://www.kyssjohanna.se/rodrigo-otazu-m-47-1.aspx

Vill ha, vill haaaa....Är heeelt kär i Rodrigo Otazu armbandet. Den är så underbart vacker!! 





My hair today!



Burmesisk palak paneer

Ingredienser

Palak paneer
1 1 st gul lök
1 1 st vitlöksklyfta
2 2 st röda chili
5 4 dl matlagningsgrädde
2 2 msk senapsfrön
500 500 g halloumiost
750 750 g spenat
1 msk vinäger
1 1 msk råsocker
1 msk smör
Gurkmeja
Salt, efter smak
Svartpeppar, efter smak
Olivolja
Ingefära
En skvätt mjölk

Gurkraita
0.5 0.5 st gurka
3 3 dl 10% yoghurt

Mangorelish
0.5 0.5 st lök
300 300 g mango
2 2 pkt physalis
2 2 st lime, saften
1 1 st habanero
2 2 msk florsocker

4 4 port ris

Gör så här

1. Palak paneer
Stek halloumi tills de får en fin yta.

2. Hacka lök, ingefära, vitlök och stek med 1 msk smör och lite oliv olja.

3. Skölj spenaten och förväll den i stekpanna med olivolja.

4. Tillsätt matlagningsgrädden och senapsfrö.

5. Ris
Skölj riset och koka.

6. Mangorelish
Skala och skölj physalis och jordgubbar.

7. Kärna ur chilin och finhacka den.

8. Tillsätt physalis och jordgubbar och pressa i två lime.

9. Palak paneer
Tillsätt den stekta lök/vitlök/ingefäran till spenatgrytan och sedan den stekta halloumiosten.

10. Smaka av med vinäger, råsocker och färgsätt med gurkmeja.

11. Häll i lite mjölk och låt grytan sjuda.

Vid servering
Servera spenatgrytan med ris och mango relish.


Vit kladdchokladtårta med varma hallon


Receptet ger 16 bitar.

Ingredienser

250 250 g vit choklad
200 200 g smör
3 3 st ägg
2.5 2.5 dl strösocker
2 2 dl vetemjöl

Glasyr
150 150 g vit choklad
0.5 0.5 dl vispgrädde

Dekoration
Florsocker
Varma hallon

 

Gör så här

1. Tårta
Sätt ugnen på 175 grader.

2. Hacka chokladen.

3. Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter.

4. Vispa ägg och socker poröst.

5. Rör i choklad och mjöl.

6. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter.

7. Grädda i nedre delen av ugnen 30-35 minuter.

8. Låt kallna och ställ in i kylen.


9. Glasyr
Hacka chokladen.

10. Koka upp grädden.

11. Ta den från värmen och tillsätt chokladen. Rör om tills den smälter.

12. Låt glasyren halvstelna ca 5 minuter i kylen.

13. Bred glasyren över kakan och låt den stelna i kylen.

14. Sikta över florsocker och servera med varma hallon.

 


Dryck: Maderia Fine.


Bakllav


Kaffekladdkaka



Ingredienser

8-10 bitar

150 g smör
1 dl kakao
3 ägg
3 dl strösocker
2 msk hela kaffebönor
1 tsk vaniljsocker
1 dl starkt kaffe
2 dl vetemjöl

Garnering:
½ dl chokladbönor eller hackad mörk choklad
Till servering:
2 ½ dl vispgrädde

Bär

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och rör ner kakao. Vispa ägg och socker pösigt. Krossa kaffebönorna i en mortel. Rör ner kaffekross, vaniljsocker, kakaoblandning, kaffe och mjöl i äggsmeten. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Grädda i mitten av ugnen 25–30 min.

Garnera med chokladbönor eller hackad mörk choklad medan kakan fortfarande är varm. Låt kakan kallna. Servera med vispad grädde och bär om du har det hemma.


Underbart!


Grönsakspaj


En grön paj som kan ätas som den är eller med en god sallad till.





Ingredienser


Pajdeg:
75 g smör
2½ dl vetemjöl
3/4 dl Kesella kvarg lätt


Fyllning:
250 g fryst bladspenat (grönsaker)
3 paprikor i olika färger
1 burk champinioner
1 ägg
2 dl mjölk
1½ tsk salt
2 krm vitpeppar
2 dl riven ost

Gör så här:

Pajdeg: Hacka samman smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt kvarg och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform. Sätt ugnen på 200 grader. Låt pajen vila i kyl ca 20 min. Förgrädda pajskalet ca 10 min.
Fyllning
: Tina spenaten och pressa ur all vätska. Tärna paprikorna. Fräs grönsakerna och champinioner mjuka i smör. Vispa samman ägg, mjölk och kryddor. Blanda i grönsakerna och osten. Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet. Grädda i nedre delen av ugnen vid 200 grader ca 30 min.






Sallad






Ingredienser:


1 gurka
2 tomater
basilika, oregano
Olivolja
salt



Smaklig måltid =)

Puss o kram
/chilesa



=)












Sockerkaka/rulltårta




Ingredienser

150g smör
2.5 2.5 dl råsocker
3 3 ägg
4 4 dl vetemjöl
1 1 tsk bakpulver
1 1 tsk vaniljsocker
1 1 dl mjölk


20

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en form.

2. Rör smör och socker så det blir poröst. Tillsätt äggen. Blanda ner mjöl, bakpulver, vaniljsocker, mjölk och resten av rosenbladen.

3. Rör snabbt till en jämn smet och häll smeten i formen. Grädda i nedersta delen av ugnen i cirka 35-40 minuter.

4. Låt kakan svalna innan du börjar med nästa steg.


 


 

Trifle med chokladpudding





Ingredienser

1 st rulltårta med jordgubbsylt (se recept ovan)
15 dl vispgrädde
2 dl vaniljsås
en näve hasselnötter


Chokladpudding
6 dl mjölk
4 msk kakao
2 dl socker
4 msk mjöl
2 dl managrynsgrött

25

Gör så här:

1. Choklad puding- Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker, stösocker med lite mjölk. Tillsätt så mycket som du själv anser är bra.

2. Ta fram en kastrulle  och häll i 6 dl mjölk, låt det koka en lite stund och sedan häll i blandningen som du gjort tidigare och vispa med en liten visp tills det puddingen blir tjockt. Låt kallna en liten stund.

3. Vispa grädde och vaniljsås, låt stå i kylen en liten stund.

4. Ta fram stora fina glas och häll i lite pudding och grädde i botten.

5. Trifle Skär rulltårtan i skivor och lägg en skiva övanpå puddingen.

6. Häll på resten av puddingen och lite grädde ovanpå.

7. Ställ in glasen i kylskåpet och låt stå i ca 1 timme eller tills det har kallnat.

8. Garnera med hackad choklad och hackade nötter.

 




;)Njut

Puss o kram/Chilesa

 


3 rätters - perfekt till fredagsmiddagar



Morotsoppa

Foto: Tv 4

Ingredienser
:
700 700 g morötter
4 4 dl vatten
1 1 tsk salt
1 1 st lök, gul
1,5 1,5 msk smör
1 1 msk vetemjöl
7 7 dl hönsbuljong
2-3 2-3 msk konjak
1,5 1,5 dl vispgrädde
cayennepeppar efter smak
vitpeppar efter smak
dill till garnering

Gör så här:

1. Skala och skär morötterna i bitar och koka dem mjuka i vattnet ca 10min.

2. Ta upp morötterna och spadet, mixa morötterna till en puré i en matberedare eller mixer.

3. Skala och hacka löken och fräs utan att den får färg ca 3 minuter.

4. Dofta över mjöl och späd med buljong och morotspurén.

5. Låt soppan sjuda några minuter men inte koka

6. Rör ner cognac och grädde, smaka av med cayennepeppar och vitpeppar.

7. Garnera med dill och servera.

 



 

 

Kyckling i whiskysås


Foto: TV4

Ingredienser:

1 kg kycklingfilé, färsk
1 1 dl soltorkade tomater

Whiskysås
0.5 0.5 dl soja
2 2 dl vispgrädde
0.5 0.5 dl whisky

Potatismos med parmesan
1 1 kg potatis, fast
0.5 0.5 dl parmesan, riven
0.5 0.5 dl mjölk
2 2 msk smör


Gör så här:

1. Skiva kycklingen i ca 1,5 cm tjocka skivor och lägg dem i en ugnsfast form.

2. Hacka soltorkade tomater och strö dem över kycklingen.

3. Whiskeysås
Blanda soja, vispgrädde och whiskey i en skål.

4. Häll såsen över kycklingen och ställ in det i ugnen i 200 grader ca 30 minuter.

5. Potatismos med parmesan
Koka potatisen mjuk, ca 20 minuter i hälften mjök hälften vatten.

6. Häll av potatisen och blanda i mjölk, smör och den rivna parmesanen

7. Servera med valfria grönsaker.




Trifle




Ingredienser
:
1 1 st rulltårta med hallonsylt
4 4 msk sherry
2 2 dl marsansås
1 1 näve hallon, färska
2 2 dl vispgrädde
en näve hasselnötter
25 25 g mjölkchoklad

Jordgubbsgelé
1.5 1.5 dl jordgubbssaft
1 1 påse snabbgelatin


Gör så här:

1. Jorgubbsgelé Blanda 1,5 dl outspädd jordgubbssaft med en påse snabbgelatin.

2. Trifle Skär rulltårtan i skivor och lägg en skiva i botten på ett genomskinligt cylinderformat glas, häll 1 msk sherry över varje bit.

3. Lägg några hallon på varje bit och slå jordgubbsblandningen över.

4. Ställ in glasen i kylskåpet och låt stå i ca 1 timme eller tills gelén har stelnat.

5. Blanda marsansåsen enligt anvisningarna på förpackningen och vispa grädden lätt.

6. Häll marsansåsen och sedan grädden över den stelnade gelén.

7. Garnera med hackad choklad och hackade nötter.

8. Servera när det passar!


Tips
:
  • Mousserande vin eller Veuve Clicquot Ponsardin passar utmärkt till dessa goda rätter =).



Nu har jag inte hunnit göra detta än men det ska jag se till att laga imorgon till min underbara familj.

INSPIRATION



Bilder: Carolines mode/Stockholm Streetstyle

Hallongrottor




Ingredienser

200 g smör
80 80 g florsocker
40 40 g kallkrämspulver (marsansås typ)
1 1 g hjortronsalt
200 200 g vetemjöl
hallonsylt till fyllning
florsocker till glasyr

 

Gör så här

1. Sätt ugnen på 180 grader.

2. Blanda smör, florsocker, kallkrämspulver, hjorthornssalt och vetemjöl i en bunke eller i en matberedare.

3. Dela degen i 50 grams bitar.

4. Rulla bitarna runda och lägg dem i bullformar. Platta till dem lite och gör en fördjupning med fingret.

5. Klicka ungefär 1 tesked god hallonsylt i varje grop.

6. Ställ formarna på en plåt och sätt in dem i ugnen. Baka i cirka 10-15 minuter.

7. Lös upp florsockret med lite vatten (den ska vara tjock). Lägg en klick glasyr ovanpå hallonsylten.

 

 

Gottiligottgott =)

Puss o kram o hallongrottor

 


Torra läppar?

Inga mer torra läppar! Om du lider av torra och nariga läppar nu under höst/vinter säsongen finns det ett botemedel!


Allt du behöver är:
1 tsk Socker
1 tsk Honung


Gör så här:

1. Blanda en tesked strösocker med en tesked honung. Blanda tills det har blivit tjocknat och blivit slät med synliga sockerkorn.

2. Sockerkornen används på samma sätt som en skrubb, du tar upp en liten mängd av blandningen på ditt pekfinger och börjar skrubba läpparna.

3. Låt blandningen vara kvar på läpparna i ca 10 min

4. Skölj av läpparna och de är släta och fina!


Tipset fick jag av en tjej och jag hoppas att det hjälper er lika bra som det hjälpte mig ;)


Good luck ;)



Vackra tårtor


Chilesas recept



Tillbehör:
3 dl rapsolja
6 dl vatten

3 dl vetemjöl
3 dl majsstärkelse
1 msk bakpulver
1 tsk bikarbonat

Glasyr:
3 dl grädde
3 dl vaniljsås
100-200 g Smält choklad

Gör så här:
1. koka vattnet och rapsoljan.
2. Blanda ihop mjöl, majsstärkelse, bakpulver och bikarbonat.
3. Sedan häll upp vattnet och oljan som du har kokat upp och låt svalna.
4. När degen har kallnat ta fram äggen och blanda ihop med degen.
5. Gör de i små rullar ellr bollar och grädda i ugnen i 10-15 min.
6. Låt Tollumbat att svalna.
7. Börja med att vispa grädde och vaniljsås tillsammans.
8. Häll över den smälta chokladen...


Smaklig måltid =)

/Chilesa

NyaConverse


Paj med getost och grönt


Foto: Håkan Larsson recept.nu


Pajdeg
2.5 2.5 dl vetemjöl
1 1 krm salt
125 125 g smör, kylskåpskallt, i tärningar
2 2 msk iskallt vatten

Fyllning
150 150 g getost, smulad
2 2 dl crème fraiche, lätt
2 2 st ägg
1 1 st squash, skivad och fräst i olivolja
1 1 st röd paprika, i bitar
1 1 ask cocktailtomater
1 1 tsk flingsalt

Till servering
Blandad grönsallad dressad i lite citronolja och salt


Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Blanda mjöl, salt och smör, gärna i matberedare.

3. Tillsätt vatten och knåda snabbt ihop till en deg.

4. Låt vila kallt minst en halvtimme.

5. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, nagga botten.

6. Förgrädda i ca 10 minuter.

7. Ta ut och höj värmen till 225 grader.

8. Mixa osten med crème fraiche och ägg.

9. Häll i pajskalet.

10. Lägg i squash, paprika och tomater.

11. Strö över flingsaltet.

12. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter.

13. Ta ut och låt pajen sätta sig 5-10 minuter innan du serverar.



Paj bakad med kärlek! =)




RSS 2.0